Ish-zyrtari i EULEX-it tregon kush i financon xhamitë e Kosovës

Ish-zyrtari i EULEX-it tregon kush i financon xhamitë e Kosovës

Simo Pietiläinen është një avokat finlandez i cili kishte punuar në misionin e EULEX-it në Kosovë. Ai ka rrëfyer për një gazetë finlandeze, përvojën e tij katër vjeçare në Kosovë.

Avokati finlandez ka thënë se shtetet si Katari dhe Turqia, e kanë rritur ndikimin në Kosovë. Sipas tij, për çështjen e islamizimit, këto dy shtete po i financojnë xhamitë që ndërtohen në Kosovë.

“Turqia ka forcuar vazhdimisht pozicionin e saj, veçanërisht në Kosovë. Në mënyrë të ngjashme, vendet islamike si Katari, i cili vazhdimisht po financon ndërtimin e xhamive të reja dhe mbështetjen e grave me “mbulesa”, thotë Pietiläinen.

Sipas Pietiläinen, misioni i EULEX-it, nuk ka mundur të integrojë në Kosovë atë që njihet si “praktika më e mirë evropiane”, por ka qenë në gjendje të ndikojë në administrimin e drejtësisë në çështjet e rënda të krimeve të luftës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *