Hithrat mund të ulin presionin e gjakut

Hithrat mund të ulin presionin e gjakut

Përafërsisht një në tre të rritur ka presion të lartë të gjakut. Presioni i lartë i gjakut është një shqetësim serioz shëndetësor, sepse shkakton sëmundjet e zemrës dhe sulmet të cilat janë ndër shkaqet kryesore të vdekjes në të gjithë botën. Hithra u përdor tradicionalisht për të trajtuar presionin e lartë të gjakut.

Studimet në kafshë ilustrojnë se hithi mund të ndihmojë në uljen e presionit të gjakut në disa mënyra. Ai mund të stimulojë prodhimin e oksidit nitrik, i cili vepron si një vazodilator. Vazodilatorët relaksojnë muskujt e enëve të gjakut, duke i ndihmuar të zgjerohen. Për më tepër, hithra ka përbërës që mund të veprojnë si bllokues të kanalit të kalciumit, të cilat qetësojnë zemrën tuaj duke zvogëluar forcën e kontraktimeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *