Thenie

Çfarë është Atdheu?

Sa herë kujtoj Atdheun më vinë ndërmënd varrmihësit; Në varrimin e tim eti dikush solemnisht përmëndi ATDHEUN e unë qesha hidhurazi…, teksa dëgjoja duartrokitësit ndjeva keqardhje për ATDHEUN me një copë më pak… për herë të parë babai po merrte me vete një copë ATDHE… servirur bujarisht mbi një lopatë… Po ç’është vallë ATDHEU? Një copë dhe e hija jonë mbi të…. aty ku çdo çast jeton dhe vdes nderi,