Kuzhina

Mbi 90 vjet në tryezat tona. Si është e vërteta historike e sallatës Çezar

Nga L Sasha Gora për BBC Ishte pasdite e hershme e një të premteje kur unë po kthehesha në shtëpi pas një jave të gjatë pune. Disa meksikanë shikoja që po ktheheshin në shtëpi me mua, ndërsa amerikanët filluan të festonin fundjavën e tyre. Ndërkohë mëndova të kthehem dhe të ha një drekë të mirë në restorantin që shpiku sallatën Çezariane. Aty ku mësova edhe historinë e kësaj pjate, të

Si të mos ju ngjisin vezët për tigani?

Për këtë truk ju nevojitet vetëm një gjë të cilën me siguri e keni në dollap Me siguri urreni kur fërgoni vezë në tigan, ndërkaq të gjitha ju ngjiten në sipërfaqe. Nuk është ndonjë zgjidhje t’i hidhni gjysmë litri vaj vetëm e vetëm për këtë shkak, por edhe assesi nuk është i shëndetshëm. Kjo më nuk do të duhej të bëhej problem, sepse njëri ndër kuzhinierët australianë ka ndarë me