Ekonomi

Bekteshi: Kemi qenë të detyruar që ta vendosim masën ndaj Kosovës

Ministri i Ekonomisë i Maqedonisë, Kreshnik Bekteshi, ka thënë se me ministrin në detyrë të Tregtisë dhe Industrisë të Kosovës, Endrit Shalën kanë biseduar mbi problematikën e vendosjes së barrierave në mes të dyja vendeve. “Si Ministri e Ekonomisë edhe si institucione vendosëm faktet dhe argumentet tona pse Maqedonia e Veriut ka marrë një masë të tillë. Masa nuk është e ndërmarr vetëm ndaj Republikës së Kosovës por është një

Shqipëria ndër 4 shtetet më të rrezikuara nga pastrimi i parave të pista në Europë

Shqipëria është një prej katër vendeve më të rrezikuara nga pastrimi i parave të pista në Europë. Indeksi i Pastrimit të Parave dhe Financimit të Terrorizmit, publikuar nga Instituti i Baselit, e rendit Shqipërinë të katërtën në Europë dhe të 39-n në gjithë botën për rrezikun ndaj pastrimit të parave të krimit. Shqipëria është vlerësuar me 6 pikë në një shkallë nga 0 (risk i ulët) deri në 10 (risk

Shala paralajmëron masa ndaj Maqedonisë Veriore, taksa ndaj Serbisë do të mbetet në fuqi

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë (MTI), Endrit Shala, është shprehur i vendosur për ta mbajtur në fuqi taksën ndaj mallrave serbe derisa Serbia nuk reflekton karshi kërkesave që ka Kosova.Vendosmërinë për ta mbajtur këtë taksë në fuqi ministri Shala e jep si porosi edhe për kolegët pasardhës që do të udhëheqin me Qeverinë e re. Ai në një intervistë për Ekonomia Online thotë se ky vendim do të duhej të

Taksa 100 për qind, 206 milionë € më pak import nga Serbia

Vendosja e taksës 100 për qind ndaj prodhimeve serbe dhe atyre boshnjake, ka ndikuar dukshëm në rritjen e të hyrave të shtetit. Krahasuar 6 mujorin e parë të këtij viti me vitin e kaluar, janë rreth 30 milionë euro më shumë të hyra në Doganën e Kosovës. Drejtori i Doganës, Bahri Berisha në një intervistë për EkonomiaOnline, thotë se në performancën e mirë kanë ndikuar edhe politikat fiskale që janë

Serbët e Graçanicës po furnizohen me barna nga komuna

Komuna e banuar me shumicë serbe, që udhëheqet nga Srdjan Popovic, ka furnizuar institucionet shendetësore me barna. Në një njoftim për kontratë të kësaj komune, është bërë e ditur se është furnizuar me barna në vlerë prej 27 mijë e 477 euro. Kompania e cila e ka fituar tenderin për të furnizuar me barna shëndetësinë në këtë komunë është “Agani L.t.d” Sh.p.k, me adresë në magjistralen Prishtinë-Ferizaj. Në këtë kontratë

Për tre muaj Kosovës ju shtuan mbi 2 mijë e 600 biznese

Në tremujorin e dytë të këtij viti u regjistruan mbi 2 mijë e 600 biznese, pjesa më e madhe tregti dhe riparime. Numri i bizneseve më i lartë është i atyre që punësoj 1 deri në 4 persona me shtrirje më të madhe në Komunën e Prishtinës. Të dhënat e Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK) për tre muajt prill-qershor tregojnë se në tremujorin e dytë të vitit 2019 gjithsej

Z-Mobile paralajmëron arbitrazh ndaj Telekomit pas ndërprerjes së kontratës

Kompania telefonike Z-Mobile, ka reaguar pasi Telekomi nuk e ka vazhduar kontratën sipas kushteve të parapara në marrëveshjen mes dy kompanive. Në një njoftim për media, thuhet se Z-Mobile, me kujdes e ka vëzhguar situatën lidhur me përfundimin, respektivisht vazhdimin e kontratës me Telekomin e Kosovës, sipas kushteve të parapara në marrëveshjen bazë dhe për këto arsye nuk ka bërë deklarime publike, duke dashur t’i përmbahet obligimit që palët të

Taksa 100 për qind rrit në 900 milionë euro të ardhurat e shtetit të Kosovës në gjashtë muaj

Dy institucionet që kontribuojnë më së shumti në buxhetin e Kosovës, Administrata Tatimore e Kosovës dhe Dogana e Kosovës, thonë se brenda gjashtë muajve kanë treguar performancë të mirë në mbledhjen e të hyrave për arkën e shtetit. Sipas projeksioneve të Qeverisë së Kosovës, nga të hyrat doganore për buxhetin e vendit gjatë këtij viti, duhet të grumbullohen mbi 1.2 miliard euro, ndërsa nga Administrata Tatimore e Kosovës mbi 500

Policia vazhdon luftën kundër kontrabandës në veri, kapen 600 kg domate

600 kilogramë domate për të cilat nuk kishte dokumentacion përcjell, po tentonin të futeshin ilegalisht në Kosovë nga Serbia, mbrëmë në Leposaviq, saktësisht në orën 21:55. Policia Kufitare për këtë rast ka njoftuar edhe Prokurorinë, e rasti është iniciuar në procedurë të rregullt. Sipas Policisë së Kosovës furgonin e drejtonin dy burra të nacionalitetit boshnjakë, me shtetësi serbe. Rasti është hapur si “tregti e ndaluar”. “Raportohet se njësia policore ka

Rreth 900 milionë euro grumbulloi shteti i Kosovës për gjashtë muaj – kontribuuese edhe taksa 100 për qind

Dy institucionet që kontribuojnë më së shumti në buxhetin e Kosovës, Administrata Tatimore e Kosovës dhe Dogana e Kosovës, thonë se brenda gjashtë muajve kanë treguar performancë të mirë në mbledhjen e të hyrave për arkën e shtetit. Sipas projeksioneve të Qeverisë së Kosovës, nga të hyrat doganore për buxhetin e vendit gjatë këtij viti, duhet të grumbullohen mbi 1.2 miliard euro, ndërsa nga Administrata Tatimore e Kosovës mbi 500